camper

Camper huren

De meest gemakkelijke en vooral veel goedkopere oplossing dan alle andere opties is het huren van een camper bij grote camperverhuurders op internet. Zij hebben rechtstreeks contact met de plaatselijke camperdealers en kunnen alle reserveringen op zich nemen. De prijzen zijn lag en u kunt ze online vergelijken. De grootte en de staat van de caravan bepalen grotendeels de prijs. Als u in het hoogseizoen een camper wilt huren, zullen de prijzen hoger zijn dan in het laagseizoen. De vraag naar campers is dan namelijk groter. U kunt de camper in Nederland huren om een reis door ons eigenland te maken of door te rijden naar andere Europese steden. Bij de online verhuurders kunt u campers boeken voor het buitenland, die staan dan klaar als u daar aankomt. Het is aan te raden om de camper voordat u op vakantie gaat vanuit Nederland te boeken, zodat u die meteen na aankomst op campervakantie kunt gaan.

Camper huren van een particulier

Het is vaak lastig om een camper te huren van een particulier. Er zijn websites die u in contact brengen met particulieren die hun campers verhuren. Zij hebben de camper een bepaalde periode niet nodig en verdienen wat extra door hem te verhuren. Het is wel verstandig om zo’n camper van tevoren te bekijken, zodat u zeker weet dat u krijgt wat u is beloofd. De kosten van het huren van een camper van een particulier variëren meestal tussen de vierhonderd en de achthonderd euro per week. Ook dit hangt af van de grootte en de staat van de camper en het seizoen.

huurcamper

Georganiseerde reis met een gehuurde camper

Er wordt vaak gedacht dat mensen die een camper huren altijd voor een individuele reis kiezen. Ze weten ’s ochtends niet waar ze ’s avonds slapen en reizen als echte avonturiers. Maar dit is lang niet altijd het geval. Voor mensen die met een camper op reis gaan is het ook mogelijk om aan een georganiseerde reis deel te nemen. Dit worden ook wel campertours genoemd. Het vervoer van het vliegveld naar het hotel om de eerste nacht door te brengen is voor u geregeld. De volgende dag wordt u vervoerd naar het camperstation waar u een gehuurde camper tot uw beschikking krijgt. Daarnaast zijn ook de overnachtingen op alle campings voor u geregeld. Dit gehele pakket heeft u van tevoren al aan de organisatie betaald, zodat u zich tijdens uw reis geen zorgen hoeft te maken over dit soort kosten.

worldwidecampers

Begeleide reis met een gehuurde camper

Een begeleide camperreis is een reis met een camper die helemaal voor u is uitgestippeld. Net als bij een georganiseerde reis zijn het vervoer van het vliegveld, het hotel voor de eerste nacht en het vervoer naar het camperstation geregeld, evenals de huur van de camper en de overnachtingen op de campings. Daarnaast zullen er de gehele reis Nederlandse groeps- en tourleiders aanwezig zijn en zult u reizen in een Nederlands reisgezelschap. Op de route zijn bezienswaardigheden opgenomen, zodat u uitjes hiernaartoe niet zelf hoeft te organiseren. De gehele reis is voor u uitgestippeld en u hoeft niets in te plannen.